به عنوان یکی از بخش های مهم در طراحی رابط کاربری وبسایت و اپلیکیشن ها انتخاب تایپ فیس مناسب است. هدف از این مقاله معرفی بهترین فونت هایی است که میتوانید در طراحی Ui استفاده کنید و ویژگی هایی که این فونت ها میتواند به تایپوگرافی محصول شما کمک کند را معرفی کنیم. در مطالب پیشین به صورت مفصل به مبحث تایپوگرافی پرداخته ایم اما در این مقاله خاص به طور کامل به هدف راهنمایی برای انتخاب فونت رابط کاربری شما نوشته شده است. پیشنهاد میکنم ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
طراحی رابط کاربری تشکیل شده از بسیاری المان های مختلف است که یکی از بخش های مهم که در تمامی سایت ها و اپلیکیشن ها به مراتب استفاده میشود. در طراحی رابط کاربری مانند هر فضای هنری و گرافیکی، نمی توان از هر تایپ فیس دلخواهی استفاده کرد. اگر با مفاهیم تایپفیس و فونت و مفاهیم دیگر و تفاوتشان آشنایی ندارید توصیه میکنم مقاله اصول تاپیوگرافی را مطالعه کنید.
برای انتخاب فونت مناسب باید به چه نکاتی توجه کنید؟
در ابتدا باید بدانید که چگونه تایپوگرافی مناسبی را برای محصول انتخاب کنید و باید به عنوان یکی از بخش هایی که بیش از ۷۰ درصد از یک صفحه سایت و اپلیکیشن را دربرمیگیرد باید به گونه ای انتخاب شود که خوانایی بالایی داشته باشد و در دیوایس های مختلفی مانند دسکتاپ و اپلیکیشن بتواند کارایی مناسب و رضایت کاربر را به دست آورد. در انتخاب فونت مناسب در ui باید توجه داشته باشید که حداکثر از دو تایپفیس متفاوت در محصول استفاده کرد که البته بهترین نتیجه را میتوانید با استفاده از تنها یک تایپفیس داشته باشید تا از سردرگمی کاربر جلوگیری کرده و بتوانید یک سلسله مراتب بصری مناسبی را برای تایپوگرافی داشته باشید.
استفاده از وزن های مختلف یک تایپفیس، یکی از بهترین راه هایی است که میتوان برای ایجاد سلسه مراتب بصری مناسب در طراحی سایت یا اپلیکیشن استفاده کرد و فونت هایی که در وب و اپلیکیشن ها نیز مورد استفاده قرار میگیرند باید دارای تعدد وزن باشند اما بهترین وضعیت و تعداد وزن هایی که بهتر است در یک محصول استفاده شود بین ۳ و ۴ وزن مختلف باشد که از هر یک، در بخش های مختلفی مثل عناوین و تیترهای مختلف و متن ها و… بر اساس میزان اهمیت مطلب مورد استفاده قرار میگیرد. متن هایی که عموما در یک محصول مورد استفاده قرار میشود شامل، عناوین که ممکن است بین ۲ تا ۳ مورد از لحاظ میزان اهمیت باشند، متن اصلی یا متن بدنه که بخش مهمی از متن ها را دربر میگیرد، متن های دکمه ها برچسب ها و المان های دیگر.
بخش مهم دیگر انتخاب اندازه و سایز مناسب فونت ها در طراحی رابط کاربری است که علی رغم اینکه اکثراً یک اندازه فونت مشخص و دقیقی را برای بخش های مختلف متن های محصول درنظر میگیرند اما در حقیقت موضوع اندازه فونت ها بنابر تایفیسی که استفاده میشود متفاوت میباشد اما میزان تغییر و فاصله بین این عدد مناسب، اختلاف برجسته ای ندارد.
بهترین فونت های فارسی در طراحی رابط کاربری
ایران سنس
قطعا ایران سنس یکی از پرطرفدارترین فونت های طراحی رابط کاربری در سایت ها و اپلیکیشن های مختلف بوده است این فونت همانطور که از نام آن مشخص است در سبک سنس طراحی شده است. فونت ایران سنس از سال ۱۳۹۲ توسط آقای مسلم ابراهیمی ارائه شده است و در طی این سال ها همیشه نسخه ها و آپدیت هایی ارائه شده است که با رفع نقص ها و عیب های ان باعث بهبودی و کامل شدن این تایپ فیس محبوب طراخحان وب فارسی شده است. فونت ایران سنس شامل ۶ وزن میباشد و در سه دسته بندی جداگانه مخصوص استفاده در وبسایت، اپلیکیشن های موبایل و متن و چاپ ارائه شده است که هر یک دارای ویژگی هایی میباشد. قرار گرفتن حالت های مختلفی برای درنظر گرفتن اعداد فارسی در این تایپفیس نیز از دیگر ویژگی های مثبت ایران سنس میباشد. کسب و کارهای متعددی در سالیان اخیر از ایران سانس در سایت های خود استفاده کرده اند که برخی از آنها، اسنپ، سون لرن، ژاکت، یکتانت، بازار، آپارات، دیوار و … است.
ایران یکان
از دیگر فونت های خوب طراحی رابط کاربری تایپفیس ایران یکان است که این تایپفیس هم توسط مسلم ابراهیمی، طراح فونت ایران سنس ارائه شده است. فونت ایران یکان در سال ۱۳۹۵ طراحی شده است و در حال حاضر نسخه ۳.۳ این فونت منتشر شده است و که از لحاظ تنوع وزنف دارای ۸ وزن مختلف میباشد و به طور اختصاصی برای استفاده در وبسایت، اپلیکیشن و متن نیز قابل استفاده میباشد. هماهنگی و انطباق فونت ایران یکان با زبان انگلیسی و درنظرگرفتن حالت های مختلف برای اعداد و ارقام از ویژگی های ایران یکان است. طبق آمار دقیق ایران یکان و ایران سنس جزءدو تا از پر استفاده ترین و محبوبت ترین فونت های طراحی رابط کاربری به شمار میرود. فونت ایران یکان برگرفته از فونت یکان است که نقص و ایراداتی که داشته، رفع شده است. حالت های نقطه های گرد در ایران یکان باعث تمایز و ویژگی خاص این تایپفیس است. کسب و کارهایی که از ایران یکان در سایت و اپلیکیشن های خود استفاده کرده اند شامل دیجیکالا، شیپور، ترب، آنتن، نماوا ، نماشا و … است.
دانا
تایپفیس دانا از دیگر فونت هایی است که در سالیان اخیر رشد خوبی برای به کارگرفتن در طراحی رابط کاربری وبسایت ها و اپلیکیشن ها شده است. فونت دانا در سال ۱۳۹۸ توسط مسلم ابراهیمی طراحی و ارائه شده است که با توجه به تازه بودن این فونت، جای خود را در محصولات و برندهای مختلفی باز کرده است. حالت و شکل متفاوت این تایپفیس که تقریبا فرم کج و متمایلی دارد باعث وجه تمایز آن با سایر فونت هایی که معرفی شده، به شمار میرود. فونت دانا اولین وریبل فونت Variable Font ایرانی است که قابلیت این سبک فونت ها، امکان و دسترسی تغییر استایل فونت ها است. با استفاده از این ویژگی میتوانید وزن فونت، میزان کج بودن حالت فونت Slant، حالت و شکل و شمایل نقطه ها و سایر ویژگی ها را شخصی سازی و تغییر داد و نقطه ها در فونت دانا دارای دو حالت لوزی و مربع یا مستطیلی شکل هستند. تایپفیس دانا از تنوع وزن بالایی برخوردار است و دارای ۱۰ وزن گوناگون است که از لحاظ ایجاد سلسله مراتب بصری فضای گسترده تری را برای انتخاب ایجاد میکند. در پکیج دانلودی این فونت، برای استفاده در وب، اپلیکیشن و وریبل فونت ارائه شده است که با استفاده حالت وریبل میتوانید در نرم افزار گرافیکی فتوشاپ، ایلوستریتور، ایندیزاین و … تغییرات را ارائه کنید. تا به امروز نسخه ۲.۲ فونت دانا ارائه شده است و حالت وریبل این فونت نیز در نرم فزارهای گرافیکی از نسخه ۲۰۲۰ و نسخه های جدیدتر قابل شخصی سازی است. فونت دانا توسط سازنده در سه پلن ارائه شده است که حالت وریبل فونت در پلن حرفه ای این فونت قرار دارد و همچنین میتوانید با دریافت این پلن، حالت های دو پلن دیگر را نیز به رایگان داشته باشید.
کاربرد ویبل فونت چیست؟
با استفاده از وریبل فونت می توانید تغییرات اساسی در نوشته های خود ایجاد کنید تا بتوانید فونتی سازگار با طرح خود داشته باشید:
میزان ضخامت فونت را کم و زیاد کنید
می توانید کجی فونت را مشخص کنید
می توان نقطه های را بصورت گرد در آورد
یا می توانید نقطه ها را کوچکتر کنید
می توانید میان نوشته ها کشیدگی به میزان دلخواه ایجاد کنید
می توانید اعداد انگلیسی را به فارسی تبدیل کنید
نقطه حروف را مربع و مستطیل کنید
فونت را به میزان دلخواه منبسط کنید سایت ها و اپلیکیشن هایی که در حال استفاده از این تایپفیس در محصول خود هستند، اسکای روم، خبرگذاری تابناک و … استفاده شده است.
فونت شبنم
شبنم از جمله فونت های فارسی رایگان است که برای طراحی رابط کاربری سایت ها و اپلیکیشن ها مناسب بوده است. فونت شبنم توسط صابر راستی کردار طراحی شده است و دارای ۵ وزن مختلف است که دسترسی به تمامی حالت های این فونت رایگان میباشد. تا به حال ورژن ۵.۰.۱ از فونت شبنم ارائه شده است. سبک دیزاین این فونت با حالت هندسی که دارد و استفاده از نقطه های لوزی شکل باعث وجه تمایز این فونت شده است. آپدیت های تقریباً دیر به دیر این فونت شاید جزء تنها معایب اصلی این فونت میباشد که البته با توجه به رایگان بودن این فونت شاید نتوان در این مورد خیلی ایراد بزرگی را درنظر گرفت. معروف ترین وبسایتی که از این فونت استفاده کرده ، وبسایت فرادرس است. و در طراحی اپلیکیشن ها نیز به ندرت از این فونت استفاده میشود. در کنار استفاده از این فونت در طراحی ui ، در طراحی چاپ و تبلیغات نیز به دلیل قابلیت خوانایی مناسب بسیار مورداستفاده قرار میگیرد.
فونت وزیر
فونت وزیر یکی دیگر از فونت های فارسی مناسب برای طراحی رابط کاربری است که این فونت هم به صورت رایگان عرضه میشود و این تایپفیس نیز توسط صابر راستی کردار، طراح فونت شبنم دیزاین و ارائه شده است. آخرین نسخه فونت وزیر، نسخه ۲۷.۲.۱ است و با توجه به تغییراتی که در این نسخه داشته و بخشی را به عنوان Ui معرفی کرده است ویژگی مثبتی به شمار میرود و میتوان در طراحی سایت و اپ های موبایل از این فونت استفاده کرد. علاوه بر کاربردهای ذکر شده استفاده از این فونت در چاپ و تبلیغات نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. تایپفیس وزیر دارای ۶ وزن مختلف است. کسب و کارهایی که از این تایپفیس برای محصول خود استفاده کرده اند میتوان به ویرگول اشاره کرد
از آنجا که این مطلب به هدف معرفی بهترین ها نوشته شده است همراه مورد بروزرسانی و آنالیز میشود.
۴ دیدگاه برای “بهترین فونت های طراحی رابط کاربری”
خیلی ممنون برای این مطلب و معرفی خوبتون.
فونتی که توی سایت خودتون استفاده شده رو میشه بگید؟
خیلی ممنون از توجه و نظر لطفتون.
تایپفیس استفاده شده در سایت ما ایران سنس هست
خیلی مطلب خوب و کاملی بود فقط لطفا فونت های جدیدی هم که به عنوان فونت های خوب اضافه شده اند رو هم بروز کنید
یه سوال داشتم خرید حضوری هم دارید مشابه این مطلب میخواستم ببینید لطفا